Olika rollspelskonvent i Sverige


Det där med rollspel och lajv är någonting som en del fullkomligt älskar och ser som en livsstil. Och det är inte konstigt då man får vara en helt annan person för en dag eller två, gå tillbaka till svunna tider och leva rövare som man gjorde då. Olika rollspelskonvent förekommer runt om i Sverige och dessa kan handla om alltifrån de gamla riddartorneringarna till moderna vampyrrollspel där jakt, mord och skräck står på agendan. I den här artikeln kan du läsa om några roliga rollspelskonvent som man kan åka på om man vill gå i någon annans fotspår och vara i någon annans kläder.

Att åka på rollspelsevent är en ren och skär hobby och ingenting du behöver fakturera utan företag för. Om du emellertid är en frekvent deltagare på dessa evenemang så kan det vara skönt att vara egen företagare så att du kan disponera din tid lite som du själv tycker.

Rollspelskonvent i vårt avlånga land

Det finns både små och stora rollspelskonvent att besöka under året i Sverige. En del är inte speciellt kända medans andra drar till sig massvis av besökare. Flera konvent har också ett eller flera evenemang att bjuda på.

  • GothCon är ett mycket känt rollspelskonvent som är ett av landets största spelkonvent och startade upp 1977. Här kan man spela alla möjliga spel i alla former såsom brädspel, rollspel, kortspel, Lajv o.s.v. Närmare 2000 besökare brukar trängas här för att få utlopp för sin spelglädje och du kommer säkerligen stifta nya bekantskaper. GothCon äger rum varje år i Göteborg och vem som helst kan delta.
  • LinCon är ett annat stort spelkonvent som arrangeras varje år i Linköping. Under 34 år har de varit verksamma och bjudit på spel såsom brädspel, figurspel, rollspel, kortspel och annat kul. Om du är intresserad av spel överlag, kan du även gå på föreläsning och skaffa dig mer kunskap om olika spelformer.
  • Stockholm Scenario Festival är som det heter en hel festival som tillägnas spel i alla dess former. Detta hör till en av de mest välbesökta och intressanta spelkonventen i Sverige. De har också en särskild nisch på sina scenarion som dock kanske inte passar alla. Detta event äger rum i slutet på november/början av december och har många typer av rollspel och storytelling. Eventet tar plats på Långholmen och det är en guldgruva för sökande själar som vill leka och ha kul.

Små och fokuserade event

De ovanstående konventen är stora sådana som lockar en stor publik. Dock finns det även mindre konvent som är mer fokuserade på en sak. Några av dessa är DanCon, FjällCon och SävCon. Ofta fokuserar dessa på mindre storytelling och många tycker även att det bli mer genuint då det endast deltar cirka 15 personer. Detta är dock helt en smaksak.